Sommerhus hygge - med dyr

Briller eller ej…(vi elsker vores børn)

For det gør vi jo! Elsker vores børn ubetinget om de så havde grønne ben, krøller, briller, kalveknæ og(/eller) et billede af Justin Bieber trykt på maveskindet. Og jeg elsker helt bestemt også Lilletut selvom hun skal have briller – i al fald nu hvor jeg har vænnet mig til det. Ej, jeg er bare sjov – selvfølgelig har jeg elsket hende nonstop (til månen og tilbage et par gange) under hele det her brille-show. Jeg har bestemt planer om at fortsætte kærligheden, også selvom hun tester den gang på gang. Både med brillerne og alle mulige andre ting. I den forbindelse vil jeg lige kaste et “heads-up” omkring tøse-tuttens kaste evner til alle håndboldtalent interesserede. Lilletut kaster en proper overhånd, som vil misunde de fleste drenge helt op i lilleput rækkerne. At det så for det meste er mad, legetøj og sten hun kaster med for tiden er jo bare hvad det er. Men når det er sten efter biler bliver det lige tanden værre! Men en ny Anja Andersen er måske født, og så må forældrene jo lide lidt for genialiteten!

IMG_20140717_172653

Hun er en meget bestemt og stædig lille dame hende Lilletut. “Desværre” siger vi lige nu, måske det ændre sig med tiden? Altså at vi kan nyde godt af stædigheden. Lige nu har hun sat sig for at hun IKKE skal have sine nye briller på! Lorte-unge! Jeg havde helt ærligt forventet at når vores første to ferieuger var gået, så havde hun brillerne på hele dagen. OG alt var mirakuløst blevet bedre!! Med brillerne ville hun jo kunne se, og derfor ville hun nu meget lettere kunne cykle på den nye løbecykel, sidde stille og koncentrere sig om at tegne (PÅ papiret), kigge i bøger, lave puslespil og se tv og ipad i laaaaaang tid (særligt om morgenen kl. bælort når hun vågner). Og selvfølgelig ville hun jo også sove bedre – og igennem – fordi hun ville være SÅ træt af alle de nye og tydelige indtryk.

Men nej! Ungen vil knapt nok have brillerne på længe nok til at moren kan tage et billede til instagram. #WTF? I sommerhuset hvor der ellers var nok af yndlings mennesker, og jeg havde forestillet mig at det ville blive piece of cake fordi også bedstefar har briller, fik hun kastet så meget med brillerne så de allerede nu er ridsede. Hvad skal det ikke ende med?

Og nej, det ender ikke med at hun får dem bundet rundt om hovedet lige som dykkerbriller. Altså ikke hvis jeg kan vælge og undgå det. Min forfærdelige forfængelighed er bare ikke til de der små bøjelige briller der er bundet fast, med mindre det er fordi hun skal kunne kaste sig ind i feltet for at afslutte på håndboldbanen – og der skal hun vel egentlig have kontaktlinser, så it aint gonna happen!

IMG_20140713_104933

IMG_20140713_104839

Brillerne er valgt, købt, tilpasset og betalt. 795 kroner kunne vi slippe med i første ombæring hos Louis Nielsen (ikke sponsoreret). Glassene er i prisen gjort lidt tyndere end de colabunde som hendes kæmpe langsyn først krævede, men da vi har valgt et lidt tykt stel behøvede vi ikke tilkøbe os yderligere tynde glas. I første omgang i al fald nu må vi se hvordan det går, for de er sgu noget tykke og tunge de glas. Men lige nu hvor hun slet ikke bruger dem er det jo ikke noget problem! Vi er medlem af Danmark og håber de dækker noget – selvom de helt sikkert har en klausul der frikøber dem også i dette tilfælde, hvad dækker de egentlig??? Yderligere giver Københavns Kommune også et tilskud, vi har ikke helt kunnet gennemskue hvor meget, men bare lidt er jo også okay.

2014-07-18 09.58.36

2014-07-18 09.59.15

Brillerne er små og fine i den store ende, for hverken mama eller jeg er til briller med lille tyndt stel. Lilla med lidt sommerfugle på stængerne – ikke at Lilletut har lagt mærke til det (hun kan selvfølgelig nok slet ikke se det). Lilletuts langsyn er på 7.0 på det ene og 7.5 på det andet, hvilket er virkelig meget, brillerne er på henholdsvis 5.0 og 5.5 for at give øjnene lidt mulighed for fortsat at bedres. Og så bliver de beskidte og fedtede pænt hurtigt.

2014-07-18 10.02.02

Jeg glæder mig bare sådan til at se om der er nogle ting der bliver ændret og forbedret med de briller på, så jeg håber bare at hun accepterer dem snart. Jeg er den yderst utålmodige type, så jeg kan slet ikke have at hun ikke bare tager dem på. Og jeg har det virkelig også svært med, at jeg ikke bare kan tvinge hende til at bruge dem. De skal jo leges på! Og hvordan gør man lige det når ungen bare kaster dem væk med en god overhånd?? For dævlen ungen ved jo ikke hvad der er godt for hende, måske man alligevel skulle liste en elastik på dem og sætte dem fast i bedste dykkerbrille stil? Tvang kunne jo gå hen og blive det nye sort?!

2014-07-18 10.00.44

 

2014-07-18 09.59.29

13 kommentarer

 • Fuck, hun er nuser med de briller! <3 Hun skal bare lige vænne sig til det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • GAFFA!!!!

  Ej, det er dælme ærgerligt hun ik vil ha dem på, hun er da bare SÅ SØD med dem!
  Altså også uden, ik!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Hihi, tak for godt råd – gaffel holder sgu til alt 😉

   Og taaaaaak!!! Karma er jo lige så en dejlig pige 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Ej, dumme korrektur…mente jo KAMMA!!!!!! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Sikke fine briller.. Hun ser super sød ud! 🙂
  De er bestemt pænere end dem min lillesøster fik, 9 mdr. gammel (i ’96…) De var røde, gule OG grønne.. Helt rude og med +9 på begge øjne var der ikke noget der hed tynde glas!
  Og den lille “krog” bagom ørene, som de også var udstyret med(!), for at forhindre at de blev hevet af, hjalp ingenting! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Ihhh det lyder pænt 😉 Og lidt som dem jeg selv har mareridt over – No offense 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har desværre ingen råd til, hvordan man får et lille barn til at beholde sine briller på! Udover sådan helt behaviorisme-agtigt at belønne hende med det, hun godt kan lide, hvis hun har brillerne på… Herhjemme ville det nok virke med at få lov at spille iPad eller se yndlingsserien KUN med briller på:)
  Mht stædigheden… Jeg har også nogle stykker af den slags børn herhjemme, og de kan drive mig til vanvid! Det hjalp på det, da jeg begyndte at tænke på stædighed som et positivt karaktertræk: Vedholdenhed. Nogle gange er de stædige i irriterende situationer, så det virker som en provokation på forældrene. Men med det karaktertræk betyder det faktisk OGSÅ, at de lærer sig selv utroligt mange ting. At tage tøj på selv, at cykle, osv. Senest er min 7-årige begyndt at læse rigtige bøger. Han gad ikke at læse de små let-læsningsbøger til 0. klasse med 4 linjer på hver side. Han ville læse RIGTIGE bøger, som sine store søskende. Så han satte sig med højtlæsningsbogen Lille Allan og stavede sig langsomt igennem den første side. Jeg skyndte mig at finde storebroderens serie med let-læsningsbøger for 3. klasse til ham (Monsterjagten!) – dem kunne han trods alt lettere stave sig igennem. På 2 uger havde han læst 4 bøger (400 sider). Det er edderma’me vedholdenhed, der batter!

  Og så var der min ældste søn, som selv gik hele vejen tilbage til børnehaven, da han var 3 år. Han ville have sin cykel med hjem og det havde jeg nægtet ham eller også havde vi glemt den (jeg husker ikke helt, det er 11 år siden). Da jeg halvvejs hjemme løftede ham ned fra min cykel, begyndte han stålsat at gå. Han kiggede sig ikke tilbage en eneste gang. Jeg blev alligevel så duperet over hans stædighed, at jeg lod ham gå og fulgte efter ham…

  Held og lykke med brillerne på den stædige næse!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Ej, totalt god ide at vende den stædighed om så den bliver et positivt træk…det kan MAM jo lige så godt, når nu den er der stædigheden! Og dine børn lyder både enormt søde…og enormt vedholdende 🙂 Sejt gået af dem begge…ret imponerende faktisk.
   Tror det er en god ide med belønning…iPad, tegne og måske noget lækkert at spise ville sikkert være et hit for Lilletut. Det skal prøves af!
   Forøvrigt har jeg ikke glemt at skrive om den fine formiddag med smålingerne…det skal nok komme 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Min søn fik briller, da han lige var fyldt 2 år, og jeg havde også problemet, at han ikke ville have dem på længe nok til, at jeg kunne få taget et billede til indtages. Samtidig kam jeg godt huske frustrationen over det, da det ikke er til at forstå, at de ikke bare bliver siddende der med det samme, da det jo må være skønt at kunne se verden, som os andre! Måske er det i virkeligheden ret overvældende og skræmmende?

  Vi satte os for, at vi ikke ville tvinge ham til noget, da vi var enige om, at det ikke ville gøre noget godt. Til gengæld stillede vi krav om, at han skulle have dem på, hvis ham skulle se fjernsyn/computer. Lige så stille begyndte han at glemme, at han havde dem på og i løbet af 2-3 uger gik han med dem hele tiden.

  Så mit bedste råd – tag det stille og roligt og lad hende vænne sig til det i hendes eget tempo, så skal det nok lige pludselig lykkes 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Dejligt at høre andres historier og erfaringer omkring det med brillerne, så tusind tak for din kommentar 🙂 God ide det med tv og iPad…det tror jeg vi skal have indført som det første…og så når hun tegner som nr to. Måske det så bliver inden for papiret 🙂
   2-3 uger….shit det er næsten gået her, men vi har nok heller ikke været vedholdende nok. Det skal begynde nu….når hun kommer hjem fra bedsterne 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kom lige forbi denne side.
  Må kreditere fotografen. Jeg tager selv billeder og ved at det faktisk er svært at fastholde modellerne … specielt når det er de helt unge 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Jamen tak skal du have 🙂 Jeg er fotografen for det meste – enkelte billeder er fra svigerfars kamera og altså hans ekspertise 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommerhus hygge - med dyr