Rollespil - og vind Lego Duplo

Tænk hvis dit barn havde HIV ! bObles og Silas støtter “En Generation Uden HIV”. Jeg gør også – gør du?

Og nu ved jeg selvfølgelig godt at man (i de vestlige lande) kan leve så længe med en godt behandlet HIV, at man dør af alderdom eller anden sygdom inden virussen har mulighed for at bli til AIDS. MEN…anygays så fødes der – primært i den tredje Verdens fattige lande – hver dag 500 børn smittet med HIV ved fødslen af deres mor. Uretfærdigt. Alle børn burde bare fødes med en “clean start” – en renvasket tavle med alle mulige muligheder i livet for at leve så længe som muligt – uden sygdom!

Har I btw læst en af mine absolut yndlings bloggere Cana fra Mortilto’s beretning omkring det at være gift – og have børn – med en HIV-smittet? Hvis ikke…så gør det HER

For at få øjnene op for at der KAN gøres noget ved at mindske risikoen for overførslen af HIV-smitte ved fødslen, har bObles i 2013 startet en kampagne i samarbejde med AIDS-Fonden for at skaffe penge til Den Globale Fond. Denne fond skal sikre at gravide kvinder med virussen har adgang til den medicin, der markant kan minimere risikoen for at de overfører deres HIV til deres børn under fødslen. I årerne hvor fonden har eksisteret, har det været muligt at halvere smitte-tallet fra de daværende ca 1000 børn om dagen til de nuværende ca 500. Det er stadig 500 børn for mange og tallet kan (og skal) yderligere minimeres. Selvfølgelig for børnenes skyld – men også fordi at der er langt færre omkostninger ved denne forbyggelse end for den livslange behandling af et smittet barn.

 photo mermerbobCollage_zpsqh62klqp.jpg

Hvis DU også vil støtte op om den gode sag har bObles gjort det lidt sjovt for dig. Du kan nemlig ved at købe deres “En Generation Uden HIV” elefanter støtte det gode formål. Deres kendte elefant er således lanceret i en fin rød farve i en limitted edition – med to elefant unger til – blot til denne kampagne. Og den er så flot. Lilletut har den – foruden den hun har i lilla – and I tell you; den er pæn. Og selvfølgelig lige så stort et hit at lege med for Tutten, som alle de andre af deres produkter.

Du kan købe de fine røde elefanter her hos Dubuy, hos Ønskebørn eller hos Lirum Larum Leg

Silas Holst har sagt ja til (gratis) at støtte op om projektet og er blevet en perfekt ambassadør for kampagnen “En Generation Uden HIV”. Og for at puste ekstra liv i kampagnen i år har han sammen med bObles og Ønskebørn søsat en konkurrence, der apropos hans dansekarriere i bla. Vild med Dans, har en danseoplevelse for hele familien som første præmie. Tiltaget blev skudt i gang d. 10 maj 2015 på Mors Dag og løber til og med august 2015, hvor vinderne findes. Vil du vinde en dans med Silas, skal du smutte ned i en af Ønskebørns butikker, tage et billede af dit barn på en af de røde bObles elefanter, smide billede på instagram og tagge det #dansmedsilas samt #denØnskebørnButikDuErI fx #øbhorsens.

Læs mere om kampagnen og konkurrencen på www.engenerationudenhiv.dk 

For at skyde konkurrencen max i gang havde bObles og AIDS-Fonden sammen med Ønskebørn og Silas Holst inviteret en række af os søøøøøde mommy-bloggere til et lille arrangement dagen før dagen – altså Mors Dag I ved. Selveste Hr. Silas Holst havde kørt vejen fra Århus til Horsens kl. tidligt en lørdag for at lære vores dejlige unger en lille dans. Lilletut var på! Og vi var jo så altså stået vanligt tidligt op og havde kørt den lille vej fra Kbh til Horsens for at være del af det hele. For det lød sgu så hyggeligt, bObles-damerne er nogen af de allersødeste og – nåhr ja – så var det da noget af en sag at støtte op om! #winwin på alle punkter. Og så kom Silas Holst. Et styk okay pænt mandfolk. Ikke at jeg er til den slags – og det er han jo så omvendt heller ikke, så det passer jo meget godt! Tutti elskede ham også – og det gjorde den søde Johanne fra Nutidensmor også, og se lige hvor hun sammen med en anden blogger (Marie) photobombede ham! Tossede piger 🙂

 photo 293ED7AB-01B4-4439-B129-47835ED88FC6_zpsgkvv1gfl.jpg

Han havde bare ungerne i hans hule hånd, og de var så med på at danse. Og så selvom Tutti lige for et øjeblik bare lige ville vise ham hvem der bestemte – altså hende.

 photo 6F8D4A29-72A3-4B45-B0AB-A41193B6B221_zpsps2siefk.jpg

Silas er sgu sød – og god til at danse med de små – så at vinde konkurrencen kan da kun anbefales. Jeg skal nok lade være med at deltage med Tutti, så I også har en chance for at vinde (hehe!). Formiddagen i Horsens (Jylland) stod foruden dans med Silas også på en masse lækker tumleleg med den ene af bObles søde grundlæggere, Bolette. Magen til fantastisk fantasifuldt og mega legende kvindemenneske skal man da lede længe – og formentlig forgæves – efter. Lilletut ELSKEDE det. Og vi (JA, kæresten var sgu så dejlig at tage med) kunne kun beundrende stå og se til mens baner, flyvemaskiner, borge, slotte og meget andet tog form og legene satte i gang.

 photo merboblesCollage_zpsjqd4pya9.jpg

 photo boblesCollage_zps6tpdrejq.jpg

Tut var fan, som I nok kan se. Og hun var ikke til at drive ud af den store lækre forretning (Ønskebørn Horsens), da eventet sluttede. Hun ville lege mere. Både med bObles og med ca ALLE de andre ting, der var inde i den kæmpe butik. Vi var vist suverænt de sidste der forlod eventet – og kom ud til vores p-bøde! What the freak…p-vagter i outlaw Jylland?! Og nogen knapt så diskrete af slagsen; 650 bobs – øhh pænt nej tak herfra! Men ingen tud skal dog lyde for de var sgu så søde at betale bøden for os, dem fra Ønskebørn…se DET er eddermame god karma og god stil! En god dag med et godt og vigtigt formål; at støtte op om En Generation Uden HIV! For nej, ingen børn – hverken dit, mit eller andres – skal fødes med HIV – og da slet ikke hvis det kan undgåes!

 photo 85D5B890-8E92-4881-979B-8AC44DBDC607_zpsrbdvesdd.jpg

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rollespil - og vind Lego Duplo