Illusioner - familiefatamoganaet !

Aleneweekend og tyvstart på gaver

Så blev det sørme weekend igen damer… Nice ! Og for første gang på længe glæder jeg mig til min aleneweekend – selvfølgelig savner jeg hende den lille Tut, og glæder mig til at kramme hende igen, men jeg glæder mig til at være mig selv.

Nåhr ja, sammen med en håndfuld kollegaer i aften til en fredagsøl og i morgen sammen med min søster og hendes kæreste til “arbejdsweekend” hjemme hos dem “Syd for Køge” (og JA, det skal synges hver gang…Og DET var syd for Køge, der mødte jeg en nøgen mand…). Så altså definer alene !! Men jeg kan finde ro i ikke at have Lilletut hos mig i al fald. Og DET er lang tid siden sidst / det er aldrig sket før !! Al magt til min smidige body-SDS yndling Kim og min counselor Louise.

Egentlig er det lidt ambivalent for mig at have det godt med at nyde alene-tiden, fordi jeg egentlig ikke er tryg ved vores deleordning, og altså er oprigtigeligt bange for at Tutti er for mange dage væk fra mig som primærperson. Ikke at mama ikke gør det godt; for det gør hun ! Og ikke at Lilletut ikke elsker sin mama; for det gør hun ! Men fordi at hun er et lille barn på nu 3 år, der aldrig før skilsmissen har været så mange timer væk fra mig ! Hun er en lille u-udklækket person, som har brug for sin trygge base og sin moar. Og IKKE fordi det er mig – men fordi at jeg tilfældigvis har båret rundt på hende i 9 mdr og her delt blod, næring og varme, for så efterfølgende at have været sammen med hende det næste år næsten uafbrudt. Og jaja, fædre og “fædre” skal ikke fratages retten for deres børn, men det skal den-undelyme KUN være i barnets tarv – og ikke i smålige fædres tarv, som ikke anlægger “blodets bånd” en andel og skider på alt forskning og menneskelig psykologi !

Argh. Der fik jeg vist lige gang i mig selv. Og dont get me started omkring den frygtelige forfærdelige forening der så konfliktoptrappende prøver at hylde andet end den menneskelige psykologi og dennes behov. Argh !

Men tilbage til ro og glæde. Og det faktum at jeg formentlig og forhåbentlig om 2 og en halv time sidder på Nørrebro og nyder en kold øl. I ved, sådan en med dug på glasset. Nice ! Hvilket betyder at jeg burde gå i bad lige om lidt… ! Men kender I det, med ikke helt at magte det (badet) fordi det kræver at man bruger 5000 år på at tørre og glatte sit hår bagefter ?? Jeg har verdens tykkeste hår, og det tager helt seriøst over en time at fønne og glatte det… Tid man ikke får tilbage !

IMG_5260

Tutti er jo lige blevet 3 år. Det har jeg da vist egentlig glemt at skrive om ?!? Coming up !! Anyways er jeg i gang med at tænke på gaver – og nu jule- og adventsgaver – og det er relativ nemt at finde ting hun ønsker sig…der skal bare være Elsa på ! Man skulle have opfundet Frost og Elsa & Anna !! Jeg er ikke sådan en der konsekvent er imod modediller, og jeg vil gerne give mit barn noget af det hun virkelig ønsker sig…også selvom at yndlingspædagogen i børnehaven har udtalt at han ville ønske, at han kunne brænde det hele 😀 Og sagde han egentlig ikke “lortet” ?! Det tror jeg faktisk han gjorde, han er simpelthen for sjov !

Jeg faldt lige over denne adventskalender den anden dag – og selvom en masse mødre formentlig går kolde over faktummet at der er sminke-elementer med i kalenderen, så synes jeg den er sød – og vil købe den til Tutti… Køb den HER (affiliate)

Skærmbillede 2015-11-13 kl. 17.58.11

Denne kjole med langt slør har Tutti snakket om længe, så den kunne også godt finde vej herhjem som en julegave… HER (affiliate)

Skærmbillede 2015-11-13 kl. 18.04.05

Og sidst men ikke mindst vil jeg så gerne give hende en børne-venlig cd-afspiller, så hun kan høre sine egne cd’er…. Med Frost off course… HER

Skærmbillede 2015-11-13 kl. 18.13.42

Så er det jo bare at gå frost-amok… Lilletut er forelsket i hvert fald…

9 kommentarer

 • Anne-Lise

  Kat for søren, I var to om at få et barn, I er to om at være forældre. Hvor end meget, du synes du tager slæbet, så er du ikke mere forældre end din eks. Mor og mamma/far er begge primære forældre. Husk det. Bonus-forældre, bedsteforældre og gode venner er sekundære voksne for barnet. Så tag et skridt tilbage og nyd, at dit barn har begge sine primære forældre i sit liv, Jeres barn har mindst lige så godt af at være hos sin mamma, som hos dig. Selv om det er rarest for dig, at trøste dig med det andet, Råd fra en garvet jordmoder og børnekonsulent. Ps. Ellers glad for at læse, at du er på vej videre og har det bedre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • True – vi var to på et tidspunkt. Og mama skal helt bestemt være i Tuttis liv. Men på en fornuftig måde. Det tror jeg også du som børnekyndig synes. Blod og psykologi kan man sgu ikke lave om på.
   Og tak. Jeg har det rigtig godt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne-Lise

   Du lyder en smule affejende og skråsikker. Håber “en fornuftig måde” er baseret og set i forhold til både din datter og hendes mammas behov, og ikke kun er baseret på dine holdninger og behov. Mange børn har forældre der ikke prioriteter dem, så vær glad for at I er to til at elske jeres datter og være der for hende. Blod er stærkt, men alt tyder på, at miljø spiller en endnu større rolle for, hvordan vi som mennesker udvikler os.. Faciliter deres forhold og kærlighed til hinanden frem for at lade bekymringer være sten på deres vej. Vi ved aldrig hvad morgendagen bringer, så vær mild og tilgiv og und andre det godt. God dag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah

   Jeg kunne ikke være mere enig. Tror min mand ville gå i stykker, hvis en skilsmisse betød, at han ikke længere blev betragtet som primærperson for vores lille bebs, bare fordi jeg blev bopælsforælder og så vores datter mere end ham. Vores datter knuselsker sin far, og ja, måske jeg er mere praktisk anlagt og sørger for vintertøj, lægebesøg og er hurtigst til at putte, men det gør mig ikke til den forælder, der er vigtigst for vores datter eller som skal have mest at have sagt. Vi kvinder skal ikke tage patent på at kende vores børns behov eller på at være vigtigst. Lige et lille opråb, som jeg håber andre kvinder end mig kan nikke genkendende til.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maja

   Helt enig. Herhjemme er far mindst ligeså vigtigt og en ligeså så stor tryghed som jeg. Vi kan helt sikkert noget forskelligt, men jeg håber aldrig at jeg ville se ham som andet end primær omsorgsperson. Når det er sagt så kender jeg jo slet ikke alt til jeres situation. Men dejligt at du kan nyde lidt alene tid.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line ∆

  Jeg har også fået meget legetøjs-makeup som lille, og det aldrig nogensinde påvirket mig negativt på nogen måde. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Sofie

  Elsker din blog Kathrine- især fordi vores situation minder om hinandens. Tak fordi du tør være så ærlig!:-) Anne-Lise en “far” er vel ikke nødvendigvis primær omsorgsperson?..kommer det ikke an på hvem der er den/de mest stabile tryghedspersoner som barnet er mest sammen med? Hvis en forældre eksempelvis dør, og bedsteforældre må overtage ansvaret for barnet- så blir bedsteforældrene vel med tiden de primære omsorgspersoner?! Ligeledes hvis “far” vælger ikke at være i barnets liv- eller kun sparsomt- og på sine egne præmisser og ikke på barnets- så kan de vel ikke defineres som primær omsorgsperson- “bare” fordi de er “far”?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrine

   Nu var det jo nok i Kathrines situation der blev ment at mamma også var primær-omsorgsperson, og at fædre i samme situation også ville være en primær-omsorgsperson. En mor er heller ikke nødvendigvis primær-omsorgsperson, hvis du skulle ønske virkelig at få det skåret ud i pap.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidiaa93

  SÅ enig med Anne-Lise og Sarah. Når man får et barn sammen, så bliver man begge to primære omsorgspersoner. Mødre kan lave fejl, og fædre kan lave fejl – men det fratager hverken far eller mor fra den primære omsorgspersonsfunktion. Ved skilsmisse bliver familien delt op, og der bliver to hjem – et hos den primære omsorgsperson Mor og et hos den primære omsorgsperson Far… Barnets ligeværdige forældre.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Illusioner - familiefatamoganaet !