Hvor svært kan det være...

Super-mor er aldrig ked af det…

Super-mor er altid sprudlende glad, med et smil og et grin der smitter.
Super-mor har overskud og hjælper selvfølgelig hele familien med at have det godt.
Super-mor kan håndtere alle kriser – ja alle kriser i hele familien.
En rigtig Super-mor viser aldrig sit barn, at hun græder og er ked af det.

Hvordan var det så egentlig lige, at jeg endte med at blive den mindst Super-mor agtige mor overhovedet?? Mig, som ellers så gerne vil være Super-mor. Mig, der forsøger at gøre det rigtige, også selvom det måske ikke føles rigtigt for mig. Er det rigtigt, så er det vel rigtigt. Også for mig. Og Lilletut selvfølgelig. Det er jo hende, der er det allermest super vigtige.

Men hvad gør man af alle sine forbudte følelser, når man bliver mor? Altså alle de ulykkelige, triste, desperate og sørgelige følelser. Dem som man ikke må vise overfor sit barn. Altså alle de følelser, der gør én ked af det, gør ens blik tomt og stirrende, og som trækker tårer ned ad kinden. For slet ikke at tale om de følelser der gør, at man råber højt i fortvivlelse og måske ligefrem hulker højlydt. Alle de slemme-slemme følelser, der måske (måske ikke) mærker ens barn for livet, og bestemt afholder en fra at være Super-mor. De udbrud der får ens barn til at reagere med gråd, fordi hun er for lille til at forstå noget egentlig, men er stor nok til at reagere på fornemmelser og stemninger. Hvordan kan man som menneske gemme alt dette væk, bare fordi man er blevet mor?? Og i hvert fald blot – og i absolutte nødstilfælde kun – finde disse uheldigheder frem fuldstændig lydløst, når barnet er i seng og sover trygt.

Hvem  – og hvad – er hende Super-mor?

For det er sq ikke mig.
Jeg prøver virkelig ihærdigt, og det lykkes mig da også som oftest, men bare ikke altid. Og hvad så – er jeg en dårlig mor, der gør mit barn unødvendig ked af det. Giver jeg hende traumer for livet? Og er jeg ualmindelig følsom og udadreagerende? Og måske ligefrem pisse egoistisk fordi jeg ikke lige kan styre mig, lægge låg på mig selv, indtil stakkels Lilletut sover. Er jeg virkelig den eneste, der ikke altid kan rumme alle mine tårer (også dem der kommer med lyd), så mine øjnene bare er nød til at løbe over med dem – inden Lilletut er i sikkerhed inde i soveværelset? Måske mit sind bare ikke er stærkere – og stakkels Lilletut, hvad skal det dog så ikke ende med?

Skriv en kommentar

 • Hej!!!Sikke et godt indlæg! Og NEJ du er ikke alene vi er mindst 2!!!! Jeg er i den samme båd!!! Jeg er langt langt fra den mor jeg helst vil være! Det er hårdt at erkende men må få reguleret mine forventninger til mig selv. Men øv at skulle slække på det!Pas på dig selv!!TAK for dine ærlige indlæg!!!Kærligst Jane

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak Jane, hvor er det dejligt at høre, at dels er vi to og at du kan li mine indlæg! Og hvor er det vildt, at man kan have så mange ideer og forventninger til sig selv, at man nogengange ikke engang selv kan leve op til dem. Men måske er det også okay, vores børn får sikkert en god opvækst alligevel, for hvor er charmen hvis ALT er perfekt?!TAK! Jeg håber du bliver ved at læse med, KH Kat

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Jeg var osse en rigtig god forælder før jeg fik børn ; ) Tror sgu ikke følelser er så farlige for børn. Selvfølgelig skal det ikke kamme over og blive utrygt – men følelsesudbrud er jo en del af livet… Kh. Sofie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe (v53)

  Enig med Sofie. :)Tror ikke vi skal være så bange for at vise vores børn, at vi har andre følelser end glad.. Det er en del af livet, og de skal også lære at det er ok, ikke at være konstant lykkelig. For det er der vel ærlig talt ikke ret mange der er.. Tror bare det er vigtigt at sætte ord på. “Mor er ked af det lige nu, men det går over igen.” Så lærer de også selv at sætte ord på sine følelser når de bliver større. Tror jeg… 😉 Det er sgu ok at man ikke kan overskue at skulle leve op til de tårnhøje forventninger der er til én som mor. Jeg er begyndt at skille mellem hvad jeg egentlig forventer af mig selv, og de forventninger der er blevet skabt af andre, bl.a. diverse børne-blade med sit indhold af f.eks. “Hurtig, sund mad på 5 min.” – som alligevel tager det meste af en time, og indeholder mindst 2 ingredienser man aldrig har hørt om. Jeg tror ikke, at mine børn tager skade af at få en makrell-mad til aftensmad, heller ikke hvis det skulle ske 2 gange på én uge.. Jeg tror de har godt af, at få lov til at tulle rundt derhjemme uden at blive aktiveret. At de måske keder sig lidt, igen bliver “tvunget” til at skabe sin egen leg. Uden at man som mor har monster-dårlig samvittighed over, at man ikke sidder på gulvet med guldklumpen og leger. Jeg nyder at lege med mine børn, men ikke hele tiden.. Puuhh, det blev en lang smøre… Måske endte jeg også lidt off topic, men jeg tror mange frustrationer og megen magtesløshed stammer fra de forventninger vi tror omverdenen har til os som mødre, og som vi ikke kan leve op til. Og nogle gange har man bare brug for, at tænde en eller anden skærm, stikke ungerne noget spiseligt, sige at mor kommer lige om lidt, og så gå ind og skrige i en pude.. Og det er sgu da også ok! :)Kram

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Signe, jeg synes bestemt det var et on-topic og dejligt fyldestgørende svar! Og hvor er jeg glad for du skriver det, for lige det der er jeg så dårlig til. Altså at lade Lilletut lege selv. Jeg har fra hun var helt lille, aktiveret hende nærmest konstant….og tror lidt det bider mig i røven nu. Altså at hun har svært ved at lege selv. Formentlig lære hun det hen ad vejen,og vi har hvert fald begge en intention om at hun skal blive bedre. Ikke mindst for at vi også kan koble lidt af – også mens lilletut er til stede…for det er hun jo praktisk talt hele tiden 🙂 Og det med puden…det kender jeg….hvert fald følelsen. For jeg er nok lidt for god til at gemme alting indeni…og så hober det sig op. Hvis man nu får det skreget/løbet eller lign ud, så fylder det heller ikke så meget. En ipad er allerede vores ven….den har givet os mange ekstra timers hvile om morgenen, når hun vågner kl 04 og synes hun skal op. Pædagoisk eller ikke…det virker :)KH Kat V53 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haha, lige præcis! Det var jeg også – og min kone også! 🙂 Hvor er alting bare nemmere i teorien! Og nej, følelser skal ikke være farlige, men ja…der skal være en grænse så det ikke kammer over, og de bliver i tvivl om kærlighed og andre essentielle ting i livet. Det er bare SÅ vigtigt, at de aldrig bliver i tvivl om at vi elsker dem, og at INTET er deres skyld!!!KH Kat

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor svært kan det være...