VINDERE...

Ferie – med eller uden…barn altså!?

Må man det? Som en god forældre – holde ferie uden sit barn??

Konen og jeg har aldrig rejst særlig meget – desværre fristes jeg til at sige, men på den anden side så har vi jo selv prioriteret anderledes, så det ville være for dumt at ærgre sig. Min søster er super sej til at rejse, og har set så mange spændende lande, som jeg blot kan forsøge at forestille mig. Og det er jeg faktisk ikke engang særlig god til, da jeg som udgangspunkt bare forestiller mig at andre varmere lande blot har grusveje, lerhytter og lever primitivt. Ikke sagt I nogen som helst ond mening, nok mere en naiv og uvidende mening. Jeg ville helt sikkert have godt af at rejse og opleve andre kulturer og levemåder. Men nu har jeg jo Lilletut, så skal hun vel med? Eller hvad?

2014_ 4_30_10_49

Selvfølgelig kan man rejse med børn, og hvor fantastisk at få en masse anderledes og spændende oplevelser sammen med sine børn. Noget man altid vil have sammen, noget man kan mindes med glæde. Jeg har en del veninder, der tit rejser sammen med deres børn/barn. De nyder det, og det er ikke noget problem ej heller at flyve langt og få en hverdag til at fungere på den anden side af Jorden. Jeg kunne godt tænke mig at prøve – konen; not so much! Konen har nemlig et relativt højt stressniveau, og føler at hun vil blive for presset ved at skulle flyve langt med Lilletut. Hmm..tror hun skal omvendes, for Lilletut skal da også opleve fjerne kyster og lande – ikk??

2014_ 4_30_10_48

Sidste sommer da Lilletut var 8 mdr og oplevede hendes første sommer nogensinde, valgte vi at holde sommerferie “på den lette måde”, nemlig sammen med først det ene hold bedsteforældre på Bornholm og bagefter det andet hold bedsteforældre i Jylland. En hyggelig Danmarksferie i hver sin ende af vores lille land. Hyggeligt og dejligt at Lilletut (og vi) kunne nyde bedsteforældrene i lidt længere tid af gangen. Konen havde blot 2 ugers ferie (dumme netto), så der var ikke tid til mere.

I år har hun fået lovning på 3 ugers sammenhængende ferie (JUHU), så det krydser vi fingre for holder!! Jeg er jo i det offentlige (på hospital) så min ferie og mine rettigheder er der helt styr på, det er godt nok noget andet i det private! Nå surt opstød til side, undskyld! Da pengene er ret små, har vi heller ikke i år råd til at rejse længere væk, vi gør derfor på samme måde som sidste år. 1 uge med bedsteforældrene i Jylland (sommerhus) og en uge hos mine forældre på Bornholm…og så til det nye…1 uge hvor Lilletut bliver passet hos bedsteforældrene og konen og jeg holder 1 uge FOR OS SELV!!!!

 

Må jeg glæde mig? For det gør jeg altså! Jeg elsker mit barn – no doubt – men jeg savner min kæreste! Hun er min kone nu, I know, men jeg savner min kæreste. Savner vores forhold, som det var engang. Dengang det bare var os, og vi kunne prioritere os selv og hinanden alt det vi lystede uden at skulle tænke (særlig meget) på nogen som helst andre. Vores tæthed, vores nærhed, vores ubetingede kærlighed. Ikke at vi slet ikke har de ting nu, det har vi – men på en anderledes måde! En måde hvor Lilletut liiiiige sniger sig en foran i alle henseender. Selvfølgelig. Det skal hun, men jeg savner altså stadig det med blot kæresten og jeg.

De af jer, der har læst med i efteråret og i vinters ved at vores ægteskab/kæresteforhold har været på de groveste prøver, og egentlig var en smule spillet fattelidt på nogen tidspunkter (læs exp her, her og her og her). “VI” er blevet glemt og gemt væk i lang tid, så derfor glæder vi os begge til at få flere sammenhængende dage (til sommer), hvor “”VI” skal findes frem igen! Og ja, så må Lilletut vige pladsen for ego-forældrene. Men altså hun skal jo passes af begge hold bedsteforældre, så mon ikke hun får en uge i paradis alligevel?

2014_ 4_30_10_48 (1)

Og hvad skal vi så lave i vores ego-uge konen og jeg? Jo jo, nogen dages arbejds-ferie i lejligheden (flere ting trænger), og så en forlænget weekend i Berlin! Vi elsker Berlin! Den har jo alt den storby. Vi var der helt i starten af vores forhold og nød det i fulde romantiske drag. Så der vil vi tilbage. Bonus er at det kan gøres relativt billigt med diverse deals og tilbud, og så er der ikke så langt, så rejsetiden er ret sparsom, når man ikke har flere dage at gøre godt med.

2014_ 4_27_21_35

Har I besluttet jer om I skal have ferie med eller uden børn/barn? Og hvorfor?? Fortæl fortæl og giv mig noget at tænke over – I ved jo at jeg elsker det 🙂

Og så vil jeg lige dele noget med jer, som evt kan lette beslutningen om, hvor ferien i år (2014) skal gå til og ikke mindst lette økonomien omkring det. Og hvem vil ikke lettes i hvert fald på det sidste punkt?! Jeg vil hvert fald utrolig gerne!

De søde mennesker på Kompaskommunikation har en helt fantastisk kunde i hotels.com, og de har været så søde at stille en rabat til jeres rådighed (juhu). Eneste aber-dabei (men) derved er, at rejsen skal bestilles i perioderne: 29/4-14 – 5/5-14 og 12/5-14 – 25/5-14.

Rejsen skal selvfølgelig ikke nødvendigvis være i de nævnte tidsrum, den kan afholdes i hele år 2014 i de nævnte lande her: Tenerife, Lanzarote, Gran Canaria, Fuerteventura, Alicante, Mallorca, Ibiza, Malaga (inkl. Marbella), Benidorm, Granada, Sevilla, Den franske Riviera (inkl Nice og Cannes), Gardasøen, Sardinien, Sicilien, Malta, Algarve (inkl Albufeira), Kreta, Rhodos, Santorini, Cypern, Dubrovnik, Tel Aviv, Kyst Regionen (Antalya, Marmaris, Bodrum og Kas) og så hoteller i Jylland.

Så der skulle være noget for en hver smag – jeg kunne hvert fald snildt tage til mange af de steder!

Rabatten udgør 650 kr på alle bookinger over 5000 kr.

Brug koden: SOLSKIN14

og tryk på dette link:

http://da.hotels.com/tilbud/dk-sommer-vaerdikuponkode/?pos=HCOM_DK&locale=da_DK

Håber nogen af jer kan bruge lidt tilskud til ferien om det så bliver en forårs-, sommer-, efterårs-, eller vinterferie 🙂

Og smid da gerne en kommentar om, hvor I skal hen eller kunne tænke jer…

Nyd dagen – jeg vil nyde den med en syg Lilletut, der skal akut til ørelægen (igen) og en masse kaffe!

2014_ 4_30_11_ 1

13 kommentarer

 • Mathilde

  Afsted med jer! Det er kun sundt at være alene lidt indimellem. Vi tager jo på storbyferie snart, selvom jeg allerede har ondt i maven og at skulle være væk fra lille K, så glæder jeg mig så psykomeget til at selv bestemme, hvad vi skal lave, hvornår vi skal spise, hvornår vi skal stå op og hvad vi skal spise. Vi skal drikke kaffe, vino, spise is og mere af det hele igen:) MEN det er også fantastisk at være på ferie med børn, især når de er lidt større. R er skønskønskøn at have med – glæde, is, bade, mere is, mere leg. Det umiddelbare ved børn forstærkes i frie rammer, men det er også der er potentielt mange konflikter. For det er hårdt arbejde at være på ferie med børn, der efter min mening trives ret godt med faste rammer. Så vi praktiserer faste sengetider, havregryn før boller, først is efter hviletid osv., for ikke at rammes tusindfold, når hverdagen er på igen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   TAK 🙂 Og lyder også lækkert at I skal på ferie uden børn 🙂 Lige præcis det der med at drikke kaffe når man vil (varm), hygge, sove længe osv osv… Mor vil ha! Og når det er sagt, så glæder jeg mig også SINDSSYG meget til at rejse med Lilletut. Til at hun skal opleve alle glæderne ved at være på ferie… Ihh glæder mig rigtig meget nu 🙂
   GOD pointe det med de faste rammer!!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrissen

  Selvfølgelig må man tage på ferie uden sit barn – det skal bare ikke være det eneste man gør.

  Vi skal selv på miniferie i 3 dage til Berlin til august UDEN *gisp* Futte. Han skal ned til mormor og morfar, og forkæles i hoved og numse! Og come on, vi ved jo allesammen godt at det er os (aka. nok mest mig) der kommer til at savne mest og at han ikke opdager at vi er væk.

  Men vi holder også 3 ugers ferie i Juli sammen med ham, så han går bestemt ikke glip af kærlighed og nærvær.

  Jeg synes at det lyder som en god løsning for jer, med ferie både med og uden Lilletut. For guderne skal vide, at I har været hårdt spændt for siden hendes ankomst og at I trænger til lidt mor og mama-tid 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Tak søde 🙂 Og ja, føler snart heller ikke mit jeg kan klare mere…og så er jeg oven i det hele begyndt at blive stresset på arbejde. Tror ikke min krop og mit hoved kan holde til meget mere :/
   Og selvfølgelig skal man ikke kun holde ferie væk fra sit barn – det ville jeg heller aldrig kunne holde ud. Savner hende jo når bare hun er gået i seng som nu!!! LLyder også fedt at I skal til Berlin uden barn – tror alle forhold gavner af det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Jeg er fast læser af din blog, jeg synes at du skriver dejlig frit om ting alle børne familier oplever (i større eller mindre grad).
  Jeg er helt overbevidst om at børnefrie ferier/turer er nødvendige for parforholdet, i hvert fald for vores, vi benytter os af det flere gange om året! Jeg føler at jeg bliver en bedre og mere overskuds mor af at komme lidt væk. Men jeg bliver nød til at sige, at jeg synes en uge lyder som lang tid for sådan en lille størrelse! Vi har max tre overnatninger, og det er rigeligt for både os og børn (vi har en på 3,5 og 1,5).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   JUHU, Sigen du gør mig glad – fast læser, jaaah 🙂 Bliv endelig hængende!!
   Jeg tror du har ret. Virkelig ret!! Man skal dyrke sig selv og sin partner…og nok også mere end en gang om året. Vi skal helt sikkert steppe op i fht det. Og måske har du ret i at det er for lang tid. Vi har ikke planlagt det helt endnu, og i al fald kommer der nok en “skiftetid” hvor barnet skal fra den ene ende af landet til den anden…og det er nok os selv, der skal stå for den. Så det kommer nok til at være to-tre dage hver gang hun ikke skal se os….

   Godt input, tak 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hallo du, jeg må bare sige afsted med jer, og skyd dem der kunne finde på at sige noget andet 😉

  Berlin er jo alle homoérs land ikk 😉 Vi har rejst derned flere gange om året de sidste mange år, men nu vi er flyttet til Norge, er der godt nok blevet lidt længere derned. Selfølgelig kan vi flyve, men det er ikke smart med alle de loppeting, jeg skal have med hjem. Og så er det bedre for Bjarne at køre, vi holder nemlig ikke ferie uden hund……ups 😉

  Kh Camille.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Haha, jeg elsker at Bjarne skal med 🙂 Men han er altså også fantastisk, så kan godt forstå hvorfor… og UHH til loppeting!! Jeg elsker jo lopper, har du gode steder der skal tjekkes ud?? Ps, min konen får lange pxxxxx af mig, tror jeg 🙂 Og ja, Berlin er et godt og venligstillet sted – det kan vi lide 🙂

   Og…jeg følger jo flittigt med på din blog også, keep on the good work 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea

  Selfølgelig skal og må i holde ferie uden børn!
  En lille hovedregel er 1 dag pr. år gamle jeres barn/ mindste barn er.
  Dvs. Lilletut er 1 år (?) så er det en hel dag: fx fredag aften afleveres hos mm+mf eller ff+fm og så til søndag formiddag. En hel dag og 2 overnatninger, det tror jeg godt hun kan klare 😉
  Det afhænger også hvor meget hun er vandt til dem der skal passe hende. Vores er jo ofte på besøg hos ff+fm og sover der ofte en enkelt nat. MEN er det en længere ferie (ikke fordi vi har været det – pengene er små når man spare sammen til at udnytte det uudnyttede loft, så pigerne på et tidspunkt rent faktisk kan få værelser og sove i og ikke bare et lille kammer ved siden af vores soveværelse :S ), så er det for vores vedkommende 3 hele dage for Agnes og 5 hele dage for Røskva. Hvis de sover hos ff+fm, og de har hinanden, kunne vi nok være væk fra dem i 5 hele dage. Men spørgsmålet er om vi forældre kan være væk fra vores tornadoer så længe 😉

  God ferie! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Hejsa Lea,

   Uhh den regel kendte jeg ikke engang! Men det giver jo god mening… Faktisk kom jeg lige i tanke om at hun engang har været passet af bedsterne fredag aften til søndag formiddag…to overnatninger. Det gik super godt. Dog blev hun lidt pjevs da vi kom hjem søndag…
   Vi skal nok lige have det planlagt og talt igennem ordentlig inden vi bestiller billetter og lægger os fast på noget….
   Sidst savnede jeg Vega fra sekundet jeg lukkede døren til lejligheden, og var SÅ tæt på at tude i bilen… Og vi så på billeder og videoer HELE tiden….. Så nej, det er ikke sikkert vi kan… 😉
   Tak, god 1.maj

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • A-M

  Du kender os – vi rejser gerne ofte og også gerne langt, med og uden barn. Med ørebarn burde flyvetur ikke være noget problem ift. trykken i ørene (smerte, skrig og skrål) Det sagde vores ørelæge da S havde undertryk på ørene inden en laaang flyvetur til Bali. Man skal være godt forberedt og ikke forvente at kunne slappe af på turen. Jeg pakker altid små gaver og mad/drikke for at være på den sikre side. Vega elsker jo iPad, så download nogen videoer, vis hende billeder og egne videoer, lad hende spille osv, så skal en flyvetur nok gå hurtigere end forventet.
  Når vi rejser uden barn, benytter vi os faktisk altid af at have passerne til at være hjemme hos os. Der er alt legetøjet og de kendte og vante rammer. Sidst vi var afsted – i 6 dage – kom han i vuggestue når de passede dem, så de også kunne få et break.:0) Så kører de faste rutiner også med mad og søvn.
  Om han skal med eller ej, kommer meget an på ferieplanen. Sidst vi var afsted, var til Svalbard, som overhoved ikke er et sted egnet for små børn. Så ingen skrupler med om han skulle med eller ej. Det er jo et spørgsmål om de får noget ud af det eller ej. Hvis jeres plan er at få slappet af, gå ud om aftenen og drikke øl og hygge jer, jamen så får Vega meget mere ud af at være hjemme med bedsterne der gider at hygge og lege.
  Nå, barnet vågnede og arbejdet kalder. God dag og nyd weekenden (få slappet af og stresset ned)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Yep, jeg kender jer og jeres seje rejseplaner….havde jeg bare 1/10 af dem 😉 Men du har ret…selve rejsens formål og destination er afgørende for om barnet skal med eller ej… Og så er det da en rigtig god ide, at barnet bliver passet i hjemmet, hvor alt er velkendt. Det tror jeg faktisk vil være en rigtig god løsning, hvert fald når det ene hold bedster skal passe, og vi er i Berlin. I de andre dage er planen at konen og jeg skal lave på lejligheden, så der er hun nød til ikke at være der…men så har vi også minimeret kraftigt de dage hvor tingene er anderledes. Godt input.
   Ha en god aften, knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  God formiddag

  Du ved det bedst selv. Mærk efter i maven og lad være med at lyt til de mange moraliserende (de ser dog ikke ud til at være så mange her hos dig) kvinder, der har den modsatte holdning.
  Du kender dit parforhold, din datter, din ferie og dine passere. Og herudfra kan du planlægge din tid perfekt:-)
  Vi plejer at tage et par weekendophold om året – men i år bliver det til 7 dage i NY. Men nu er tvillingerne også 6 år – og ja tak, det har været den hårdeste prøve for parforholdet. Og ja, mange af os vil jo også gerne selv være ‘den vi var, før vi blev mor’ engang i mellem – og tro mig – det vil den, vi er sammen med også sætte pris på:-)
  Når vi har været afsted har vi ikke taget magten fuldstændig fra passerne – igen: pas nu på – det er jo bedsteforældrene, der skal klare ærterne:-) Men vi har da tydeligt forklaret rutinerne og vi har da også givet de praj med, som vi synes giver det bedste barn. Og så har vi ikke ringet hjem og talt med baby – det kunne de små unger ikke forstå:-)
  God tur! Om det bliver en lang barnefri ferie eller to korte.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VINDERE...