Om at råbe af sit barn og en ellers hyggelig søndag.

Min dag slutter (for) tit kl.19.15

Sad lige og overvejede en eller anden sjov liste med pro – con’s over at gå så jævla tidligt i seng, men min humor strakte vitterlig ikke. For jeg synes egentlig ikke, det er så sjovt. Det er mest af alt bare helt nødvendigt, at jeg gør det. For overlevelse i hverdagen, for helbredet og for Lilletut.

Sidstnævnte helt sikkert noget af det vigtigste, for når jeg er for træt, så ved jeg bare at min lunte er kortere. Og at det nemmere kan ske, dét som skete i forgårs: Om at RÅBE af sit barn Og det kan jeg ikke lide. Jeg hader at have en kort lunte, jeg hader at blive irriteret over små ting. Og jeg hader at være klodset. For når jeg er træt, er jeg også lige tanden mere klodset og har for svært ved at afstandsbedømme. Irriterende ! Og så er jeg nogen gange så snus-fornuftig, at jeg synes, at jeg skylder Tutti at være udhvilet, frisk og glad; og så går jeg i seng samtidig med hende. Klokken 19.15. Og føler at jeg bare ikke har noget liv.

For – downside – det har jeg heller ikke. Altså et liv for mig selv, når jeg går i seng samtidig med Tutten – sån helt groft sagt og sat på spidsen. Jeg når ikke at stene for mig selv. Jeg når ikke at blogge eller tjekke mails. Jeg når ikke at være MIG; alene. Og jeg kan godt få et helt sug i maven over alle de opgaver og ting, som jeg må udskyde og nogen gange misse. Men jeg ved også med mig selv, at det er et nødvendigt offer.

For – optur – jeg har et større overskud, når jeg vågner næste dag. Med det samme vækkeuret ringer (05.45) kan jeg bare mærke den ekstra energi og det bedre humør. Og dét er nu engang det hele værd. Overskuddet til at få morgnen til at glide uden konflikter, til at komme ud af døren rettidigt, til mine medtrafikanter, til mine patienter og kollegaer og til hele eftermiddagen og aftenen med Tut er bare større og bedre. Og dét er så dejlig en fornemmelse, som ikke kan gøres op i hverken tid eller klokkeslet.

I en normal uge går jeg nok med vilje så tidligt i seng 1 eller 2 gange, og dertil kommer så de gange hvor jeg falder i søvn sammen med hende med alt tøjet på, lys i hele lejligheden og evt tv’et kørende; måske 2-3 gange. Jeg er altid SÅ træt om aftenen. Som i så træt af min krop tit gør helt ondt, og det føles som om jeg har influenza. Så det er en kamp at forblive vågen indtil Tutten sover helt, og jeg kan liste ud af soveværelset. Lilletut sover i min seng – et behov hun har haft det seneste 3/4 år – og det får hun lov til lidt endnu. Hendes samværs/deleordning er lige blevet lavet om, så indtil der kommer ro på og hun genfinder trygheden, pacer jeg ikke på med at få hende ud – heller ikke selvom det er en massiv faktor til, at jeg falder i søvn næsten ved hver putning.

Sjovt nok har jeg aldrig tænkt vores sove arrangement som “samsovning” ! Men det er dét vist – har jeg hørt. Tutten har af flere omgang sovet på sit eget værelse, og jeg har skrevet om det flere gange. Det hele startede da hun som ca 4.5 mdr gammel røg ind på eget værelse – og kom retur i soveværelset da hun fyldte 1 år. Læs bla med HER hvor jeg beskrev det som “Den omvendte udvikling i vores soveværelse”.

Går du tidligt i seng nogen gange om ugen ? Kan du genkende min borende træthed ? Sover I sammen derhjemme hos jer ?

IMG_6564

 

12 kommentarer

 • Mette Grønkjær

  Kære du. Tror de fleste genkender ovenstående i perioder, men det skulle jo helst blive ved perioder. Ellers misser man , som du skriver, for meget som voksen.
  Jeg har tænkt en del over dine overvejelser om endnu et barn og måske skal det med på plus/ minus listen at en baby det første lange stykke tid vil kræve dig mest i timerne ml 19 og 23. Sådan har det i hvert tilfælde været med mine 3.
  Bare en strø- tanke og alt det bedste i jeres retning😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • True ! Har bestemt tænkt over dette som en negativ faktor til at være alene med endnu et barn !! Heldigvis skal man dog ikke på arbejde og tænke på den måde 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Vi sover far, mor og storesøster på 6 og lillebror på 1.5 i samme værelse 😊 Mest fordi vi ‘kun’ har 2 værelser, men jeg elsker det 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cathrine

  Jeg er også træt… Men syntes alligevel her hvor barn nr 2 snart er 2 år, at jeg har lært at leve med det. Og det går meget bedre, overskuddet er begyndt at vende tilbage!
  Her putter vi i hvert vores værelse, lillesøster sover for det meste hele natten på sit værelse, og storesøster kommer ind næsten hver nat og sover med mor og far. Hun har brug for trygheden, og det skal hun få så længe hun har brug for <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • JA! Vi samsover også med vores søn på 16 mdr. Og siden han var 7 mdr er jeg gået i seng samtidigt med ham. Derfor har jeg heller ikke haft tid for mig selv eller sammen med min mand om aftenen. Jeg har egentligt haft det fint med det, fordi jeg jo selv har valgt at amme barnet i søvn og ikke have faste sengetider – men nu er jeg træt af det!! Så jeg kan godt forstå dig. Men kan også godt forstå at du gerne vil være udhvilet 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cool…
   Og kan godt forstå at du snart er lidt “”træt” af det…tid med mand og sig selv har man altså også brug for !!

   <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malu

  Jeg ville ønske jeg var så god til at gå tidligt i seng som du 😉 Herhjemme sover vi også sammen. Min søn har aldrig sovet igennem (5 år), de puttes i egne senge og som regel vågner han inden kl 22 og kommer ind i soveværelset, hvor han og far sover. Jeg har en ekstrasengen (3/4 seng) på børnenes værelse som jeg dapper ind i, og en sjælden gang (eller når hun er syg) så kommer tøsen over og sover ved mig.
  Det fungerer altså fint for os, og så længe børnene har behov for det, så er det sådan det er. Jeg regner ikke med det fortsætter op i teen – årene 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cool med ekstra seng på børneværelset så du kan sove lidt i den 🙂

   Og nej, teenagere sover forhåbentlig for sig selv 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg skrev i januar et indlæg på min blog om det samme. Der sluttede min dag også lige omkring kl 8 hver aften.
  Det er så hårdt ikke at have noget “alene-tid” men samtidig er det også rart med den ekstra hvile og søvn.

  Hvis du (eller andre har lyst til at læse mit indlæg kan det ses her

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hov, Nina….det var egentlig ikke fordi jeg sku være nederen og slette dit link 😉 Ved ikke lige hvad jeg fik lavet, og vidste slet ikke at jeg ville kunne slette det. Man kan stadig hoppe ind på din blog via dit navn 🙂 Og din web-adresse 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at råbe af sit barn og en ellers hyggelig søndag.