Københavner-weekend

Åhh de gratis glæder…

Dagen i dag har, apropos gårsdagens indlæg – HER – hvor jeg skrev om en helt gratis fornøjelse for børnefamilier på selveste Skuespilshuset, budt på endnu en gratis glæde. Og en kulturel en af slagsen tilmed.

Måske knapt så fancy, og måske én som mange af jer allerede flittigt benytter jer af ?

Biblioteket !

Måske banalt ?!

Men hold nu op, hvor elskede jeg jo egentlig selv det sted, da jeg var helt lille, lille, mellem lille og større. Det var ugens højdepunkt, når min far lørdag formiddag tog mig og min lillesøster på biblioteket, og vi fik lov til at gå rundt derinde. Snuse til alle bøgerne, bladre i dem, lege med legetøjet og ikke mindst: låne en kæmpe bunke med hjem.

Fedt koncept, jo egentlig. Et stille og roligt sted; med andet legetøj end derhjemme og så i titusindvis af bøger – med masser af billeder hvis det er det, man vil have. Eller med Disney figurer. Eller med historier om alverdens børn, hvis det er det, man vil have. Lidt for en hver smag.

Og så er det gratis. Så længe man selvfølgelig husker at aflevere bøgerne, man låner med hjem, til tiden. Og se dér, føler jeg mig udfordret. For det var netop også grunden til, at jeg stille og roligt stoppede med at tage på biblioteket i sin tid; jeg fik alt for mange bøder, og havde til sidst nærmest betalt for samtlige af bøgerne derinde.

Jeg er ikke god til sådanne deadlines. Deadlines på ting jeg ikke finder specielt vigtige og essentielle for livet i al almindelighed. Ikke for at være uhøflig eller pisse irriterende; jeg glemmer det bare. Og det koster.

Men vi vovede pelsen idag, Tutti og jeg. Vi lånte 3 af slagsen med hjem. Med deadline om en mdr, så må vi se om børnepengene skal gå til det.

Men bortset fra det, hvor var det hyggeligt. En lidt kroget bygning med en god børneafdeling med masser af bøger, prinsesse kjoler (og så er stedet jo godkendt af prinsesse Tut), biler og madrasser, stole og kroge at sætte sig i. Der var en del andre børn med deres forældre, bedsteforældre eller babysittere, og Tutti fik forundret kigget på de mange bøger. Og fandt en med Tornerose, som vi straks skulle læse, og så var lykken gjort. Lige indtil hun fandt på at prøve en kæmpe prinsesse kjole, som hun så ville have med hjem; vi kunne jo bare låne den ! Hun græd og græd, og “savnede den så meget” ! Ikke nemt at forstå at det kun var noget fra stedet, man måtte låne med hjem.

IMG_5930

Har I egentlig nogen gange tænkt over det med, at det nu er JER, der står for at introducere jeres barn/børn til alle de ting, som I lærte at kende i jeres barndom, og som I nu bare tager for givet ? Jeg synes, at jeg glemmer det engang imellem nemlig ! Et bibliotek ligger der jo bare. Det er et bibliotek jo. Og sådan er der sikkert flere ting, som Lilletut jo sikkert skulle introduceres til.

Men det var hyggeligt. Sådan at forklare konceptet med bøger – og i massevis af dem. Og at man (gratis – det var nok mest til mig selv) kunne låne dem med hjem. Og hun lyttede intenst, og spurgte lidt ind til det. Og at se hende få øje på den første udstillingsreol med bøger, det var jo nærmest price-less ! En bog med gule kyllinger fangede med det samme hendes blik, og så var hun solgt.

Der skal vi helt sikkert ned igen og hygge. En perfekt måde at slå en lidt kedelig eftermiddag eller formiddag ihjel på. At komme ud og opleve noget; både kulturelt og med andre børn, på en “nem” måde. Og så har de jo også – apropos i lørdags – højtlæsning og andre ting på programmet.

IMG_5928

2 kommentarer

 • Helene

  Bibliotekerne (i København i hvert fald) har en eddersmart funktion, hvor man kan få en SMS til på,indlede, når man skal til at få leveret bøgerne tilbage – det kan måske spare nogen af børnepengene 😉

  Kan Lilletut koncentrere sig til en højtlæsning? Min søn er godt to og et halvt, og jeg har ikke helt turdet vove mig afsted til det lokale biblioteks oplæsninger, men måske det nærmer sig 🙂
  Her var det en sød grandtante, der plejede at tage mig med på biblioteket som barn, men i hvert fald er det et sted, som mine børn også gerne skulle lære at elske 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Uhh, den sms lyder som en moneysaver !!! Lige pt hænger vores udlånsseddel på køleskabet ! Så må vi se om jeg ser den der ! Må undersøge det der sms-halløj, tak 🙂
   Altså jeg var helt overrasket over hende i lørdags, for mest ja ! Hun kunne godt koncentrere sig en time – bort set fra hun var sulten, og gik lidt til og fra puderne og bordet hvor hun skulle spise sin croissant. De her fortællere var super gode og engagerede…og lidt skuespillere-agtige, så om det var det der tryllebandt…eller bare en god dag, skal jeg ikke sige. MEn heldigvis til sådanne børneting, så er det jo ok at gå til og fra ! Nogen gange er det næste os mødre der stresser mest over det. Prøv det 🙂 (I bedste Libresse stil; prøv det, prøv det!)
   Og ja, der er en enkel magi sån et sted….
   🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Københavner-weekend