3. søndag i A Beautiful Mess - nu med Happy (ikke ending) Project!

Hvad man skal lade være med i en skilsmisse…

Af skade bliver man klog. I bagklogskabens skær. Begge utrolig sande og sigende talemåder, for ja man er sgu så klog BAGEFTER!! Altså bagefter noget er sket og man har sagt og gjort noget. Jeg har før bevæget mig ind på emnet; bagklogskab eksempelvis i DETTE INDLÆG hvor jeg skrev om at føle sig snydt efter graviditet og fødsel.

Nogen gange kunne jeg godt ønske at jeg tænkte mig en kende bedre om før jeg sagde eller gjorde nogen ting. Men det har altid været en af mine lidt mindre stærke sider! Tit er der kommet mange sjove ting ud af det, men nogen gange er det seriøst bare ris til egen røv, når jeg ikke tænker mig godt nok om.

 photo 854dd61c-d7dc-4d38-bf4c-1e1b10630b39_zpsae13a30d.png

Som fx HVORFOR skal jeg læse i min ex-kones telefon?? HVAD godt kunne der nogensinde forventes ud af det, når nu jeg ved at der i hvert fald ikke er nogen søde beskeder til mig? Det eneste det frembringer er billeder printet på nethinden og sætninger der kværner rundt i mit hovedet. Fuldstændig dumt og ligegyldigt at gøre. Hun har ingen forpligtigelser overfor mig (og jeg ingen til hende) og hun må jo gøre hvad hun vil. For helvede Katrine; stop så! (og få så skiftet den kode på den tlf mama!!) Helt sikkert en af de største “DONT’s” i en skilsmisse – lad være med at snage steder hvor du absolut ikke har noget at gøre.

Lektie lært! Til næste gang formentligt!

Og så skal man holde sit barn udenfor! I KNOW! Og jeg arbejder virkelig på det, men for søren det er svært! Dét må sgu være en af de sværeste opgaver som menneske, mor og voksen, når man skal lade sig tåle med et menneske der har smadret ens tro på kærligheden generelt, familien og “den eneste ene” og spille gode miner til slet spil. Når man ønsker nogen ad helvedes til men stadig skal have kontakt, samarbejde og dele det bedste i ens liv: ens barn! Hold nu kææææft hvor har jeg alt for mange gange spillet “Lilletut er MIT barn”- kortet sammen med “Så ser du bare aldrig Lilletut igen”-kortet, fordi jeg selv har været pisse såret! Men jeg skal lade være – I know!!! Næststørste “DONT” i en skilsmisse – at lade børnene blive trumfkortet.

Og så skal man lade være med at fortælle ens barn om hvor dum og ufølsom man ellers synes ens partner er. Og lade være med at prøve at lære dem at sige ting… Heldigvis er jeg ikke selv sunket særlig dybt lige i denne “DONT” (pudser glorien). Formentlig fordi jeg allerede har prøvet med følgende udgang: Jeg tager et hårbånd på da jeg skal støvsuge. Lilletut siger: “Mor spille fodbold”? Mig: “Nej, mor skal ikke spille fodbold. Men mama spiller fodbold lige nu” (det gjorde hun) Lilletut: “ja”. Mig: “Er mor god til fodbold?” Lilletut: “Ja”. Mig: “Er mama god til fodbold?” Lilletut: “Ja”. Og så skulle jeg jo være rigtig smart…Mig: “Er mor bedre end mama til fodbold?” Lilletut: “Nej!”. (ihh) Jeg egner mig nok ikke til det der med at lægge ord i munden på folk, så må nok holde mig fra det.

Og JA, man ved jo godt at jo bedre forældrene klarer skilsmissen, jo bedre gør børnene det. Men for søren hvor er det svært, når man blot er et menneske – og især når man er et der mest af alt lærer af sine fejl Og ser det meste i bagklogskabens skær – og bliver klog af skade.

//

Hvis I set i bakspejlet har overset min advents-giveaway fra i søndags om en valgfri LEGO pakke, så læs HER. Vinderen bliver fundet i morgen.

8 kommentarer

 • Karina

  Hvor er det fedt at du er så hudløs ærlig, elsker at læse med på din blog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kat

   TAAAAK – det er jeg rigtig glad for. Og det varmer det lille bitre hjerte i min krop 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er imponeret over ærligheden, og det er bl.a. den, der gør det interessant at følge med.

  Jeg må rose dig for at prøve så ihærdigt at gøre alt det rigtige i skilsmisse. Det må være så svært, når følelserne fylder så meget.

  Men du er på rette vej, lyder det til. Du gør det bedste for din smukke datter, fordi hun fortjener det. Thumbs up til dig <3

  (og venter spændt på udtrækningen i morgen ;-))

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kat

   Jo tak…kan sige det er svært når flere gerne vil ligge censur på MIN blog – især mama. Og selvfølgelig skal hun (også) have (lidt) lov til at bestemme hvad jeg fortæller om os og derved hende….men det er jo mine tanker jeg vil have UD!!!
   Føler mig på rette vej…ville bare gerne have været færdig med den vej for længst!!!

   Skal nok gøre ALT for at HUSKE HUSKE HUSKE at lave den lodtrækning 🙂
   Kram

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  uhh kender følelsen, don’t do that, men for …… Hvor kan det være svært, jeg er vild med din åbenhed og føler virkelig med dig. Men du gør det godt og gør dit bedste for lilletut det er jeg slet ikke i tvivl om selvom det er hårdt indimellem.

  Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kat

   Tak Maria…og hvorfor skal man også være så selvpinende nysgerrig!!! Det er jo bare dumhed!! Nå, men tak for dine søde ord og tanker – det varmer inderst!! Og ja, jeg prøver men for dævlen: LILLETUT SIG EFTER MIG: MAMA ER EN KO!!!
   Nåhr nej…
   😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ulrikke

  Kære søde Katrine

  Det er nemt for mig at skrive dette, for jeg havde ikke nogle følelser i klemme i min skilsmisse.
  Men prøv at tænke på hvordan du selv ville have det hvis Mama fik lilletut til at sige og tænke sådan om dig.
  Jeg ved godt du mest har brug for at få at vide du gør det godt og det gør du vitterligt virkelig også.
  Men for hulen lilletut elsker jer begge og det skal hun blive ved med og det er DIN fornemmeste opgave lige nu og frem over i forhold til dit barn. At støtte og bakke hende op I at Mama er lige så fantastisk som du er, også selv om du ikke er sikker på det.
  Jeg tror slet ikke at min ex kan være far for vores søn, men det skal ikke gå ud over V. Og han knuss elsker sin far og det skal han have lov til!
  Det gør ondt Katrine jeg ved det, men en dag så lysner det, det lover jeg dig.
  Kæmpe knus og kram

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Og hvor kan det være svært, at holde sin kæft, når børnene er til stede og man mest af alt har lyst til at kalde ex’en for en kæmpe idiot.

  Jeg har indtil nu holdt ud, bare for at gå hjem og tude over, at jeg synes det hele er noget lort.

  Jeg har ikke fortrudt, at vi er gået fra hinanden. Men hvor er det hårdt at skulle undværre mine piger, og at se på, at jeg ikke altid synes han træffer de bedste beslutninger. Men de overlever jo heldigvis, og det er jo ikke fordi jeg selv er perfekt. 🙂

  Elsker at følge med på din blog, og sikke mange tanker du kan sætte igang her hos mig. Tak for det.

  Håber du og Lilletut får en fantastisk jul.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3. søndag i A Beautiful Mess - nu med Happy (ikke ending) Project!