Black Friday - alt hvad hjertet begærer af mega tilbud, udsalg og rabatter

9 dele alenemor – 5 dele splittetmig

Jeg ved godt, at jeg tit skriver om det, dét at jeg er blevet alene med Lilletut og alene med min (gamle) drøm om en familie. Og at nogen af jer tit siger at jeg skal tage mig sammen. Nogen af jer gider helt sikkert ikke læse med, når jeg vrider følelseshåndklædet fra min skilsmisse endnu engang, og er måske ligefrem ved at kaste op inde i munden på jer selv, når I synes jeg bare hænger fast og tæver rundt i tuderiet igen og igen. MEN nogen af jer kommer stadig med dejlige kommentarer om at jeg hjælper jer med at sætte ord på jeres følelser, I takker mig, I skriver dejlige beskeder og gør bare mit kommentarfelt dejligt at læse med i. Og mange af jer kan godt se at jeg er kommet videre i min sorg over mit tab. I kan se at der er kommet flere dybder og flere niveauer i mit arbejde med mig selv.

Jeg har sat ord på mange tanker og følelser gennem mange af mine indlæg. Tit er det de sværeste indlæg for mig, I har taget bedst imod. De ting der har berørt mig mest, og gjort mig mest ulykkelig (med ægte tårer bag/foran skærmen) er tit blevet nemmere efter et indlæg. Også fordi jeg har læst jeres kommentarer. Både de lidt mere kontante af slagsen, og de lidt sødere af slagsen.

På det sidste er jeg begyndt at tænke mig selv som en smule opdelt. Som en 9/5 person. Som en der lever livet på to forskellige måder; 9 dage på én måde og 5 dage på en anden måde. Godt eller skidt ?! Det er jeg ikke helt klar over endnu, men tanken fylder meget og er egentlig lidt beroligende. Fordi det gør det klart for mig at mit liv er delt op. Det er altså ikke kun en uhåndgribelig fornemmelse om at noget er forkert/anderledes/uvirkeligt. Der er pludselig et helt håndterbar og meget virkeligt bevis på at min tilværelse ændre sig i løbet af 14 dage. Og bliver ved og ved. Jeg har et bevis på, at jeg nogen gange mangler noget af mig selv. Eller man kan næsten sige, at mit bevis på at mit liv er noget værd pludselig lige præcis IKKE er der !

Og hvem vil så ikke føle sig halv, ulykkelig og ubrugelig ? Hvis ens liv pludselig har mistet sin værdi ?

I de 5 dage skal mit liv have en anden værdi.

Det har jeg måttet sande og accepterer. Ikke med min gode vilje, og jeg er pisse bange for det ! At blive tvunget til at finde en anden værdi end den man ellers selv havde valgt – sit barn – er altså pisse svær ! Og de af jer, der heldigvis aldrig har prøvet det, vil I ikke nok være søde ved os andre ? Jeg tror ALDRIG man kan sætte sig ind i en andens sorg, smerte og altså proces om at finde en anden værdi og mening i sit liv, hvis man ikke selv har prøvet nøjagtigt det samme ! Så hvis ikke du er blevet disset af din ægtemand/kvinde og dit barn er “taget fra dig” og din drøm er blevet knust, så tror jeg ikke du kan sætte dig ind i det.

Jeg har valgt at sætte mig selv i fokus de 5 dage der. Eller jeg prøver. For på en måde er det hverken nemt eller lige til. For jeg ved slet ikke helt, hvad det er, jeg vil. Det dæmrer, gør det ! Men jeg ved det ikke helt endnu, så jeg laver ting, som jeg ikke ville gøre når Lilletut er der – og som jeg gjorde da jeg gik i gymnasiet ! Ting jeg har sagt farvel til én gang. Ting jeg bagefter tænker over og ryster på hovedet, for det er virkelig ikke det jeg vil med mit liv. Igen ! Og så savner jeg min mening med livet igen. Min Tut. Og føler så at jeg decideret spilder mit liv og mine dage. Og det er jo ikke dét, der er meningen…

Men jeg er i gang. Og jeg elsker for såvidt mit liv igen – ihvertfald helt grundlæggende. Min grundlæggende negativitet og aggressivitet er altså væk. Og jeg kan altså også glæde mig over at være kommet ud af et dårligt ægteskab. Jeg glæder mig til at finde en der fortjener mig. Og dét er altså kæmpe stort. Dét er en udvikling. Af den gode slags. For jeg tror at ens liv bliver meget mere værd, når man ved, hvad man selv er værd !

IMG_0006

6 kommentarer

 • Trine

  Søde du.
  Hvor et det fedt at læse. Altså delen med at du er kommet videre. For jeg synes lige præcis ikke at det her er et søbe indlæg.
  Det med at aflevere sit barn kender jeg ikke. Jeg er alene med mine to på fuld tid. Jeg kan godt savne en fragten

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Søde du.
  Hvor et det fedt at læse. Altså delen med at du er kommet videre. For jeg synes lige præcis ikke at det her er et søbe indlæg.
  Det med at aflevere sit barn kender jeg ikke. Jeg er alene med mine to på fuld tid. Jeg kan godt savne en friaften indimellem til at være voksen og måske være heldig nok til en date eller noget i den dur, men jeg misunder dig bestemt ikke at skulle aflevere det dyrebareste på fast basis i flere dage af gangen.
  Kram og skulderklap til dig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nora

  At få børn er den største lykke i verden. Det ændrer en på godt og på ondt. Jeg har selv to børn, som jeg deler 9-5 med min eks. Det har været hårdt og er det til tider stadig, så jeg fatter følelserne. Jeg tænker bare, at hvis du kun hænger dit livs værdi op på lilletut, så lægger du et kæmpe ansvar over på hende. Et ansvar for, at være hos dig og give dit liv mening. Ansvaret kan fylde hende med dårlig samvittighed ift at føle, at hun svigter dig, hvis hun er glad, de dage hun ikke er hos dig. Så dét, at du arbejder med at finde anden værdi i dit liv, DET er en super super vigtig ting. Håber du kommer i mål og finder glæden ved simpelthen bare at leve og være til. Livet er sgu ret fantastisk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Figen

  Jeg kan så godt følge dig og dine tanker! Jeg blev selv forladt med en lille nyfødt, og måtte gennem en hård barsel og en hård skilsmisse! Har en 12-2 ordning med min eks fordi min dreng kun er ca 1 1/2 år. Har dog nogle søde forældre som også hjælper til. Det sværeste for mig var at acceptere min nye tilværelse som ALENEmor, uden den familie man havde drømt om. Det har taget mig rigtig lang tid at få det bedre. Men selvterapi og selvransagelse har været vejen frem for mig. Jeg kan læse, at du er på rette vej, og fat mod. De første par gange jeg var uden min dreng græd jeg og kunne sket ikke kapere det. Nu prøver jeg at få det bedste ud af det, og glæder mig endda nogle gange til at jeg kan sove lidt længere, hygge med veninderne, sidde på en cafe med et blad eller en god bog. Eller træne. Jeg sørger for at nyde min fritid og lade op, så jeg er fyldt med glæde og energi når jeg får min dreng igen. Det har hjulpet mig, at jeg er herre over mine følelser. Følelser er tanker, som jeg kan styre, så jeg gør meget for at styre uden om de negative og triste tanker, og retter mit fokus på det modsatte, nemlig glade og positive tanker. Det kræver øvelse, men det virker! Husk, at det bliver bedre. Det BLIVER bedre, en dag ad gangen:) Mange tanker Herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • mathilde

  Her hjemme har vi storesøster som desværre er skilsmisse barn (min kærestes.datter), vi har hende 7/7. Og måden vi overlever det på, er at tænke ligesom du gør nu. Vi har 7 dage til at nå alt det vi ikke når sammen med hende. Vi bor på en nedlagt land ejendom, så der er nok at tage fat på ;-)..
  Hviw ikke vi havde det, tror jeg bare at vi ville.gå i pause moode og savne alt fof meget!
  Hun er i øvrigt 3 år og har for 10 uger siden fået en lille bror, det hjælper også lidt.på savnet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Black Friday - alt hvad hjertet begærer af mega tilbud, udsalg og rabatter