Baggårdsbabyen

Når følelsen blot er utilstrækkelighed – og skuffelse!

Hvad gør man så? Når man ikke helt kan afgøre, hvilken en af følelserne der råber højest. Når man ikke kan finde ud af, om man virkelig er Verdens Dårligste Mor? Og den eneste tarvlige forældre der arbejder hele 16 LAAANGE km væk fra barnets vuggestue? Den eneste der åbenbart ikke er på deltid. Og den eneste der åbenbart ikke er født med en guldske i røven, så man kunne have sluppet for at arbejde og på den måde både kunne aflevere kl 10 og hente igen kl ca 13.30??

2014_ 5_28_20_42

 

Helt ærlig; vågnede kl 04.10 i morges. Tog Lilletut over i vores seng, og blundede herefter indtil kl 04.30 hvor Lilletut selv stod op. Mamas vækkeur ville have ringet ca 04.45 men hun stod op med Lilletut, da det nok ikke ville gå så godt, hvis Lilletutti selv skulle klare morgenrutinerne. Da mama kørte ca 05.10, så Lilletut og jeg lidt Baby Einstein og stod op kl 05.30. Herefter hyggede vi med havregrød, duplo, dukken og dukkevognen samt astma-masken og tænders børstning. Vi havde en rigtig hyggelig normal morgen (okay ikke alle tingene var lige hyggelige), og moren (altså mig) var glad og fyldt med energi til den kommende dag – og de kommende patienter på hospitalet. Vi pjattede lidt i bilen hen til vuggestuen, løb ind da vi havde taget lidt for lidt tøj på til den kolde morgen, og hyggede med hænder-vaskningen på stuen. Fryd og gammen – indtil Lilletuts pædagog lige synes, at hun skal bringe op, i det jeg skal til at gå, hvad det er for noget, jeg har snakket med hende den anden pædagog på stuen om?!

Allerede her kan jeg mærke på mig selv, at jeg bliver lille dumme Katrine, der nærmest undskylder for alt på forhånd. Fortæller hende lidt stammende, at jeg havde spurgt den anden pædagog om det ville være okay at prøve at hente lilletut til “normal tid” igen. Både konen og jeg havde nemlig lagt mærke til, at det bare gik så meget bedre med hende, og at hun stortrivedes derhenne. Hun hyggede sig, og nu da de lukker nede i gården, vil hun sjældent med hjem, da hun bare elsker at lege i sandkassen. Jeg fortalte at jeg jo brugte min ferie på at hente hende før, og at det ikke var noget, der kunne holde meget længere. Pædagogen fra i mandags sagde, at det lød helt fint, og at de også havde lagt mærke til at det gik bedre, så selvfølgelig kunne vi prøve det….. Det var hende fra idag så bare slet ikke enig i. Åbenbart. Hun synes nemlig at Lilletuts dag i vuggestuen fra ca 07.15-16 er ALT for lang, og at små børn generelt slet ikke skal være i institution så længe. Jeg prøvede at fortælle, at vi netop synes, at hun hygger sig også om eftermiddagen og at hun slet ikke vil med hjem. Men DET var ikke en god grund; små børn har ingen tids fornemmelse og fordi de ikke vil med hjem, betyder det ikke at de har det godt! Og at vi plejede at blive lidt på legepladsen og lege lidt videre med Lilletut var også forkert. På den måde kom der alt for mange mennesker på legepladsen, og det var ikke hensigtsmæssigt!

2014_ 5_28_20_49 (1)

Nånå!

Jeg prøvede at forklare, at det hjemme hos os er mig, der hiver pengene hjem, og at vi altså ikke har råd til, at jeg skal gå så meget ned i tid. Vi har næsten ikke engang penge nok til hverdagen, som det ser ud nu, så jeg kan slet ikke forestille mig at tjene mindre. Til det svarede hun blot at studier har vist at børn har det bedre sammen med deres forældre, og at det er synd for dem at være så længe i institution!

Jamen fedt-fedt; jeg elsker da også tanken om at mit barn skal være i en stor gammel bakterie-bombe 8 timer om dagen, og at jeg betaler i dyre domme for det oven i købet. Jeg elsker at andre mennesker har hende alle de “gode” timer om dagen. Og jeg elsker da også bare, at dem som passer hende i så høj grad virker, som om de gider bruge tid på hende!! WTF!

2014_ 5_28_20_42

Da jeg sad ude i bilen og satte motoren i gang, kom det hele pludselig bølgende – utilstrækkelighed og skuffelse (og en klump i halsen).

Utilstrækkelighed for ikke at have succes som mor, forældre og forsørger. Utilstrækkelig som menneske, og helt og aldeles utilstrækkelig som havende ansvar for et andet lille menneske.

Skuffelse over at føle modarbejdelse, manglende forståelse og vilje til at sætte sig ind i vores sag. Som en der bare skal spytte penge i deres kasse, men helst holde mit barn hjemme så de ikke skal bruge tid på hende. En stor skuffelse over at føle, at have en plan med en pædagog for derefter at blive haglet ned som lorte forældre af den anden. Kæmpe skuffelse over at de ikke vil hjælpe os – hjælpe os til at finde en holdbar løsning for familien, os som forældre og for Lilletut selvfølgelig. Og også en kæmpe skuffelse over at de ikke ser hele hendes uge som en helhed. Hun bliver tit afleveret sent og hentet tidligt når mama eller jeg kan. Hun bliver holdt hjemme flere dage i træk hver mdr når bedsteforældrene er her, og afleveret sent hver gang jeg har senvagt. Helt ærligt det er en halv time der skiller os ad de øvrige dage. 15.30 er godt – kl 16.00 er FORFÆRDELIGT!!

2014_ 5_28_20_42

Mens jeg kørte afsted på motorvejen blev jeg sq opgivende. Hvordan kan det nogensinde gå for konen og jeg? Hvis det her ikke er godt nok, hvad så hvis vi skal have to børn. Og hvad så hvis konen skal have den uddannelse hun så gerne vil have? Hvordan skal vi så nogenside få råd til husleje, bil, mad og bleer? Og tøj og sko til Lilletut? For ikke at sige noget som helst til konen og jeg (vi er allerede nedprioriteret i forvejen)? Når kollegerne så snakker om ny cykel, ferier, computer og ipad, og alle dem på IG flasher kubus stager i massevis, træ aber, mac books, string hylder osv osv, ja så bliver jeg sq deprimeret. Som i ægte deprimeret med en klump i halsen og lidt blanke øjne.

Hvis vi skal have det hele til at løbe rundt, skal vi nok snarere arbejde MERE – og det må så blive mig, for konen kan blot lægge “interesse-timer” i skxxx butik (bvaaaar)!! Hvordan skal vi/jeg så nogensinde kunne hente søde (og stakkels) Lilletut tideligere?? Det er sq op ad bakke. Stress, stress og totalt dårlig samvittighed. Hvordan kan nogen nogensinde ikke forstå hvorfor familierne går i opløsningen, forældre går ned med stress og depression??

2014_ 5_28_20_49

 

Flere af mine kolleger har deres barn/børn i institution præcis lige så længe som os – og nogle endda en del længere – men uden at få på puklen over det. De fleste har det bare så skønt med at deres barn bliver passet, og føler de har en god dialog og forståelse med deres pædagoger. Jeg føler mig bare som en lort og utrolig dårlig mor. Jeg føler mig misforstået, og jeg bliver ked af at de modarbejder i stedet for at hjælpe. Jeg har lyst til at tude og skrige alle vores problemer og udfordringer ud til dem, og skrigende spørge hvordan de lige selv vil klare det? For helt ærligt det vil jeg gerne vide? Jeg kan jo tydeligvis ikke selv finde ud af det…

16 kommentarer

 • Øv hvor er det ikke fair af den pædagog at slynge sådan en ud! Det er bare ikke okay.. Tror desværre dårlig samvittighed følger med mor-rollen. Jeg er studerende, og pt på barsel med lillebror, så vores stor har altid haft enormt korte dage, og mange fridage. Men når jeg engang skal have et arbejde, så får han jo også dage fra 7 – 16. Og kan kun forestille mig hvor skidt jeg vil få det indimellem.. Men sådan er vores samfund indrettet. For der skal også penge i kassen. Ellers må man vælge en anden model, hvor man er fattig som en kirkerotte. Bum bum.. Men dumme pædagog!
  Kh Henriette // http://www.blondinemor.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Svarer lige i mit næste indlæg – men tak for tanker :*

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • signe Nielsen

  Alt det du så godt har beskrevet her skulle du have sagt til den (latterlige pædagog) Undskyld med hvad fan… er det for en måde at tale til forældre på?! Føler virkelig med dig og kan sagtens se jeres situation og det er som du skriver en situation rigtig mange forældre sidder i… Synes virkelig du skal tage en snak med pædagogen eller lederen af institution… Du har ingen grund til dårlig samvittighed!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • KAtrine Frisgaard Gunnersen

  for fanden da også… dårlig samvittighed med dårlig samvittighed på.
  Hvis det kan hjælpe, så har børnene nede i bassens vuggestue også lange dage – og de ser nu ud til at trives – du har da sikkert også selv haft lange dage i institutionen i sin tid. Og ja – du betaler for at de tager sig af dit barn.. Ej, sorry. kan mærke jeg bliver helt hidsig på den smatso af en pædagog… Sorry..
  Men netop det at du “gider” hende om morgenen – eller mama – at hun bliver hørt og set der – det kan vel lige så godt være der I har jeres kvalitetstid.. Og hvis hun står så tidligt op, så sover hun vel også en hel del af dagen væk henne i VS. Vi har vores i VS fra 8-15.30 – og nogle dage har hun sovet 3 timer..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er rasende på dine vegne! RASENDE!!!! Hvad fanden skal du bruge sådan en melding til?? “Studier viser at….” ja, du er dygtig! Åbn en avis og læs hvor mange forældre, pædagoger, politikere der netop nu debatterer, at samfundet er skruet sådan sammen, at vi er nødt til at aflevere vores børn for mange timer.
  Jeg kan simpelthen ikke forstå, at hun vil være det bekendt, når hun ved, at I gør alt, hvad I kan! Hvis hun virkelig er bekymret for Lilletut, skulle hun ha’ grebet den helt anderledes an. Indkaldt til et møde fx – det er da ikke lige sådan en besked, man har lyst til at få kastet i fjæset på vej ud ad døren.
  Jamen, jeg ku’ blive ved – jeg er virkelig ret så rystet på dine vegne!!!
  Jeg har tænkt mig at give dig et virkelig stort kram i morgen, virkelig stort! Så er du advaret:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • V53

  Hej søde Kat.

  Hvis jeg ku’, så ville jeg give dig et kæmpe kram. Og fortælle dig, at du garanteret gør det skide godt som mor, og at du er supersej!

  Hvor bliver jeg bare frustreret, ked af det, skuffet og fuldstændig rasende på dine vegne, når jeg læser om den pædagog. Det ligner da ingenting at tage den snak på sådan et tidspunkt, eller overhovedet at tage den, hvis du har en aftale med en anden pædagog! Det er bare ikke i orden!! Vedkommende må da have en alvorlig mangel på situationsfornemmelse.
  Jeg kender udmærket følelsen af, at være fuldstændig utilstrækkelig som mor, fordi man ikke både kan være på arbejde, og lave alt det man gerne vil med sine børn på samme tid. Jeg har utallige gange gået fra dagpleje og børnehave med en følelse af, at det burde være MIG der sat mig ned på gulvet og leget med duplo, læste en bog eller fandt et puslespil. Og det burde bare være derhjemme, mens vi stadig tumlet rundt i nattøj. Klump i halsen, og et kæmpe savn efter de krammer og kys jeg går glip af den dag. Afmagtfølelsen, når jeg forlader et skrigende barn, fordi “mor SKAL altså gå nu”! Jeg ved godt der går 3 minutter, og så er der gang i legen, men alligevel… Det ligger så dybt i mig, at det er mig der skal trøste. Når det så er mig der forårsager gråden, ja så gør det sgu ondt.

  Kan så godt forstå, at du ikke har det ok med vuggestuen. Det er bare noget der skal fungere. For når det ikke gør, så fylder det bare alt for meget i ens hverdag. Jeg kender det godt. Vi skiftede dagpleje da vores ældste pige havde været der i ca. ½ år. Kæmpe beslutning! Ufattelig svært, for hvad så, hvis det var endnu værre det andet sted?? Hvad kunne vi forvente? Var det os der var urimelige i vores forventninger til dagplejen? 1000 spørgsmål, og en mavefølelse der slet ikke var god. Jeg fulgte den, heldigvis. Har i dag den bedste dagplejemor, hvor der er fokus på børnene (det er ingen selvfølge…) og hun kalder en spade en spade. Og forventer at vi gør det samme.
  Håber I kommer igennem, og lytter til mavefølelsen. Den har tit ret, selv om hjernen gerne vil overdøve den med en hel masse praktik, og alt muligt andet. Og de fleste børn tilpasser sig ret hurtigt til nye omgivelser, i sær hvis de kan fornemme at forældrene er glade og slapper af.

  Held og lykke med det hele, og TAK for at jeg får lov til at følge med i dit liv. 🙂

  Du får lige en krammer mere…

  Signe

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Jamen jeg siger da TAK fordi du gider følge med søde Signe :*

   Super gode og dejlige – og konstruktive tanker… Jeg bruger dem i mit næste indlæg, hvor jeg derpå svare dig…

   Håber alt er vel med din lille (store) familie 🙂

   KRAM

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Hej. Jeg kender dig slet ikke, så bare på instagram at du havde Blogget om det her, så blev lige nysgerrig.
  Som de andre der har kommenteret, så bliver jeg sgu forarget over, at pædagogen kan finde på at sige sådan noget. Der er da MANGE der har deres børn i institution i det samme tidsrum, og det overlever de nok allesammen.
  Jeg er priviligeret og arbejder kun 30 timer om ugen, men derfor er lillepigen alligevel i dagpleje fra 6.45-15.30, da jeg også har noget transporttid. Det synes jeg ikke er for meget, for jeg ved hun elsker at være der.
  Jeg synes du skal tale med den pædagog som synes det er de god idé, og så fuck hende den anden:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva Rink

  Jeg ville skifte vuggestue til en med længere opningstid. Obinbart rudder de op mellem 15:30 og 16:00 og gider ikke passe på din lilletut.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er selv pædagog og ser nok lidt dobbelt på situationen. Alligevel må jeg sige, at jeg føler med jer, for det må dælme ikke være let at få det hele til at hænge sammen. Det lyder til at der er en virkelig dårlig stemning mellem jer og Lilletuts vuggestue. Jeg synes klart, I skal skrive hende op et andet sted. Der må findes et sted, der kan løse opgaven bedre, end det du beskriver her.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Hej Camilla, jeg tænker det samme!! Gider ikke have hende et sted hvor de helst vil have hende til at være derhjemme!!!
   Svare lige i et indlæg også 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold da op hvor jeg føler med jer, magen til uprofetionel latterlig opførsel skal man da lede længe efter, og jeg ville også klart ingive en klage over hende og så få jeres datter skrevet op til noget andet, finde et sted hvor de rent faktisk kan sætte pris på at få lov til at tilbringe de timer med jeres datter. Jeg kan virkelig følge jeres frustration over at få tingene til at hænge sammen og ja at alle på instagram kan poste billeder af alle ny indkøbte ting og ombygninger/renoverings projekter mens man kun lige kan få tingene til at hænge sammen, og hvis i så samtidig skal have skæld ud når i gør det så godt i kan, det er ikke fair!! Og i øvrigt så syns jeg det lyder som om i gør det rigtigt godt og jeg ville ikke sige at jeres datter har mega lange dage….
  Håber virkelig i kan finde en løsning i alle bliver glade for.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Hej Emilie, tak for dit gode svar – ogvhavde er jeg glad for at jeg ikke er helt gal på den :*
   Tænker jeg svarer jer alle ordentligt i det næste indlæg…
   Møs og god dag

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hej Alle,
  Ej hvor er jeg vild med jer 🙂 TAK for dejlige svar…min computer går ned hver gang jeg svarer jer personligt?!?!? Men vil bare skrive tusind tak for gode tanker…jeg bruger dem alle i mit næste indlæg og svarer jer på den måde der…
  Kig med 🙂

  Og tak – jeg har liiiige brug for jeres hjælp igen…

  MØS

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Baggårdsbabyen